Wat is er nodig om een groot public speaker in het openbaar te worden?

Public speaker

Goed public speaker in het openbaar betekent niet alleen dat je een boodschap hebt, maar ook dat je die op zo'n manier kunt overbrengen dat je publiek je begrijpt. Er zijn veel verschillende elementen die meespelen om een goede spreker in het openbaar te worden, zoals vertrouwen, voorbereiding en oefening. De belangrijkste factor is echter in jezelf geloven, wat een uitdaging kan zijn voor iedereen die nerveus is om voor een publiek te spreken. In dit blogartikel gaan we na wat er nodig is om een goede spreker in het openbaar te worden door uit te splitsen wat een toespraak geweldig maakt en wat advies te geven over hoe jij hetzelfde zou kunnen doen.

Ken je onderwerp goed voor je begint te spreken

Ook al bent u gepassioneerd over een onderwerp, als u de basis niet kent, zult u dat merken aan uw toespraak. Doe wat onderzoek voor u pen op papier of vinger op het toetsenbord zet. U hoeft niet alles te weten, maar u moet wel een goed begrip hebben van de belangrijke feiten en cijfers. Je moet je kennis kunnen gebruiken om je onderwerp uit te leggen met voorbeelden en anekdotes. Zo wordt je spreekbeurt interessanter en heeft hij meer impact. Je moet ook het format van je evenement kennen; er zijn bepaalde conventies die worden verwacht als je een toespraak houdt op een evenement. Als je niet weet wat er verwacht wordt, loop je het risico onvoorbereid over te komen. Als je je onderwerp niet goed genoeg kent, zul je geen impact kunnen maken op je publiek.

Begin met een script en gebruik visuals.

Als je van nature extravert bent, is het misschien niet nodig om een script te gebruiken. Veel mensen zijn echter meer introvert of voelen zich niet op hun gemak om te spreken zonder wat aantekeningen. Als je je meer op je gemak voelt met je script, gebruik het dan. Als je een script gebruikt, is het een goed idee om het in een groot lettertype te schrijven, zodat het publiek het ook kan zien. U kunt ook gebruik maken van visuals zoals grafieken, diagrammen en afbeeldingen. Dit houdt je publiek bezig en maakt je voordracht interessanter. Je hoeft je niet woord voor woord aan je script te houden. Het belangrijkste is dat je een structuur hebt voor je spreekbeurt en dat je je script als leidraad gebruikt. Als je veel tijd hebt om te spreken, kun je je volledige script voorlezen. Als je minder tijd hebt, moet je een kortere versie gebruiken.

Gebruik het publiek in je voordeel.

Het publiek staat aan jouw kant. Ze willen dat je slaagt, dus zullen ze er zijn om je te helpen en te steunen. Je moet dit in je voordeel gebruiken en het publiek laten weten hoezeer je het waardeert dat ze er zijn. Als je op het podium staat, kijk dan naar het publiek en maak oogcontact met verschillende mensen. Dit helpt het ijs te breken en u te ontspannen. Als je spreekt, moet je naar het publiek kijken, niet naar de vloer. Dit helpt om het publiek te betrekken en geeft hen het gevoel dat u rechtstreeks tot hen spreekt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je niet alleen spreekt tot de mensen die op de eerste rijen zitten. Je spreekt tot het hele publiek, dus je moet je stem voor iedereen hoorbaar maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.