Lease Vs Lease

Operational lease zakelijk

De meeste leasingcontracten worden over het algemeen afgeschreven over een periode van jaren. Dit betekent dat de betaling voor de leasing wordt berekend door het verschil te nemen tussen de leasingbron – d.w.z. de waarde van het onroerend goed – en de maandelijkse betaling.

Er zijn een aantal verschillende leasingbronnen beschikbaar en de berekeningsmethode is voor alle verschillend. De leasing van het voertuig wordt berekend door de aankoopprijs – de aanbetaling en de huidige waarde van het onroerend goed maal de looptijd te nemen.

Leasing heeft zowel voor de leasingnemer als voor de leasingnemer een aantal voordelen. De voordelen van een leasingovereenkomst liggen voor de hand, maar zij moeten worden afgewogen tegen de nadelen.

Voor de leasingnemer wordt de afschrijving van het voertuig gebaseerd op de initiële aankoopprijs van het voertuig als gevolg waarvan de maandelijkse betalingen worden berekend. Bijgevolg worden degenen die een lease-overeenkomst aangaan op een voertuig dat een hoge doorverkoopwaarde heeft, benadrukt met de beste kans op de beste waarde. Leaseberekeningen worden ook beïnvloed door de rentevoeten op de lening.

Voor de lessee liggen de berekeningen echter anders. Aangezien de werkelijke waarde van het voertuig onbekend is en de geboekte waardevermindering onbekend zal zijn, wordt de lessee aangemoedigd voor een aanpak op langere termijn te kiezen door een voertuig met een hogere restwaarde te zoeken. Deze benadering heeft echter een nadeel: De lessee wordt ook geconfronteerd met het waardeverlies ten gevolge van de waardevermindering van het voertuig. Indien een voertuig dus een hoge restwaarde heeft en een lage oorspronkelijke aankoopprijs, zal de lessee te maken krijgen met het grootste van de twee, d.w.z. een waardeverlies.

Dus moet je leasen of kopen?

Het antwoord lijkt voor de hand te liggen, maar veel mensen hebben vragen en zorgen over leasing. Hieronder volgen enkele punten om te overwegen:

1. Wat is uw langetermijnplan? – Velen vragen zich af of leasing in de toekomst een optie zal zijn. De waarheid is dat er bepaalde leasescenario’s zijn (zoals “spin-and-shift”), waarbij een voertuig kan worden geleased. Bij de berekening van de leasekosten moet rekening worden gehouden met de duur van de leaseperiode (die over het algemeen veel langer is dan een typische leaseperiode), het aantal afgelegde kilometers en het soort brandstof dat wordt gebruikt. Het is niet “one-size-fits-all”, dus doe uw huiswerk voordat u de papieren ondertekent.

2. Koopt u het voertuig aan het einde van de leaseperiode? – Als u denkt dat de doorverkoopwaarde een probleem zal zijn, kunt u aankoop op afbetaling overwegen. In dat geval koopt u het geleasede voertuig en levert u het terug met een bedrag waarover u het beiden eens bent.

3. Gaat u een extra voertuig aan het wagenpark toevoegen? – Dit hangt af van uw leasingcontract, het aantal voertuigen dat u koopt en uw verbintenis om in een bepaalde periode niet meer dan een bepaald aantal kilometers te rijden. Als u het zich kunt veroorloven om het extra voertuig te kopen, kunt u misschien beter leasen.

Veel aanbieders van autoleasing bieden speciale leaseprogramma’s met een laag eigen vermogen aan. Bij een conventionele lease bent u verplicht een aanbetaling te doen en zekerheid te stellen tot het einde van de lease. Met een leasecontract hoeft u slechts om de twee of drie jaar (of 24.000 km) een leasebedrag te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.