Beveiliging inhuren: De vragen die je jezelf moet stellen voordat je een beveiligingsbedrijf inhuurt

Beveiliging inhuren

De werknemers van vandaag zijn meer verbonden dan ooit tevoren. Met één druk op de knop heeft u in luttele seconden toegang tot alle kennis van de wereld. De werknemers van vandaag verwachten dat ze onmiddellijk een antwoord krijgen op hun vragen en dat ze gemakkelijk contact kunnen opnemen. Met deze transparantie van het nieuwe tijdperk neemt ook het risico voor bedrijven toe. Steeds meer werknemers zijn op de hoogte van bedrijfskwesties, markttrends en personeelsbeleid. Dit heeft geleid tot een toename van cyberaanvallen op bedrijven, van kleine entiteiten tot grote ondernemingen. Deze verhoogde risico's hebben geleid tot een toename van de beveiliging en de kwetsbaarheid voor bedrijfseigenaren bij het inhuren van externe consultants voor de beveiligingsbehoeften van hun bedrijf. Hier zijn enkele van de belangrijkste vragen die u zichzelf moet stellen voordat u een beveiligingsconsultant inhuurt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het inhuren van een consultant en uw bedrijf veilig kunt houden:

Wat doet je beveiligingsconsultant precies?

Wanneer denkt een beveiliging inhuren zijn er een paar belangrijke vragen die u zichzelf eerst moet stellen. Deze zullen u helpen de juiste consultant voor uw bedrijf te kiezen en ervoor te zorgen dat hun diensten de juiste pasvorm hebben.

Hoe zal uw consultant u helpen uw beveiligingsdoelstellingen te bereiken? Wat zijn uw beveiligingsdoelstellingen? Hoewel de antwoorden op deze vragen zullen variëren afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf, zullen ze altijd relevant zijn bij het vinden van de juiste consultant voor uw organisatie.

Is continuïteit op lange termijn essentieel voor uw bedrijf?

Dit is een belangrijke vraag die u zich moet stellen voordat u een consultant kiest voor uw beveiligingsbehoeften. De meeste bedrijven zijn blij met een consultant die zich op korte termijn met de beveiligingsbehoeften bezighoudt en de verantwoordelijkheid daarna weer aan hun interne team kan overdragen. De reden hiervoor is dat ze een beperkt budget en beperkte middelen hebben, en misschien maar één persoon met de nodige kennis van beveiliging hebben om de problemen op te lossen.

Continuïteit op lange termijn is anders. Wat bijvoorbeeld als uw beveiligingsconsultant een probleem ontdekt dat een grote investering van tijd en geld vereist? Wat als de consultant een grote kwetsbaarheid ontdekt die uw gegevens in gevaar brengt? Bovendien is het ook belangrijk te weten hoe lang u bereid bent de beveiligingsconsultant aan te houden.

Als de beveiligingsconsultant een proof of concept aanbiedt, laat dat zien dat ze serieus met hun werk bezig zijn en naar uw gegevens kijken. Dit is belangrijk omdat een proof of concept een unieke manier is om naar uw gegevens te kijken. In de meeste gevallen is een proof of concept een eenmalig gebruik van uw gegevens en wordt het gedaan met toestemming van de klant, zodat er geen risico is voor de gegevens van de klant. Daarom, als het proof of concept nodig is om de dienst te voltooien, moet de beveiligingsadviseur het aanbieden als onderdeel van hun dienst.

Wat zijn uw verwachtingen van de beveiligingscultuur?

De verwachtingen van de beveiligingscultuur zijn ook belangrijk. Vindt u het bijvoorbeeld goed dat de consultant in het weekend werkt? Of is het goed als ze vanuit huis werken? Dit zijn eenvoudige vragen, maar ze zijn ook erg belangrijk bij het inhuren van een security consultant. U wilt niet iemand inhuren die u misschien een goede service kan bieden, maar die niet bereid is om met u samen te werken. U kunt overwegen een consultant in te huren die bereid is in het weekend te werken, of die bereid is van huis uit te werken, zodat hij beschikbaar is wanneer u hem nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.